Tämä oli jotain sanoinkuvaamatoman hyvää joka hävisi sen siliäntien kun oli jäähtynyt :)
Alkuperäinen ohje löytyi Helsinginsanomien sivulta jota muutin vain mausteiden osalta ja kerman muutin.
- 4 1/2 dl vehnäjauhoja
- 3 dl fariinisokeria
- 1 rkl piparkakumaustetta
- 2 tl soodaa
- 2 dl puolukkasurvosta
- 2 munaa
- 2 dl kermaviiliä
- 1 dl voisulaa
1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
2. Kaada joukkoon puolukkasurvos, munat, kerma ja voisula.
3. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän, vain sen verran, että aineet tasoittuvat.
4. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista kakkua 175-asteisessa uunissa 60-70 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti