2009/11/08

Isänpäiväkakku


Kakku päältä yläpuolella ja halkaistuna näkyy täyte alempana. Itse vasta harjoittelen tuon tyllan kanssa jonka kuvio on tuossa pinnalla ja kreemi olisi pitänyt sekoittaa kunolla kerman joukkoon.. aina oppii lisää. Mutta kelpasi hyvin omalle porukalle.


4 munan kakkupohja

4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl perunajauhoa
2 dl vehnäjauhoja

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Sekoita jauhot keskenään ja lisää vahdon joukkoon. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka ja lisää taikina. Paista uunissa 175*C n. 30min.
Jäähdytä.

Täyte:
2½ dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl vaniljarahka
100 g tummaasuklaata
200 g puolukkaa
3 rkl sokeria

Vaahdota kerma ja vaniljasokeri. Lisää rouhittu suklaa, rahka, survottu puolukka johon on sokeri sekoitettu. Sekoita kaikki keskenään.
Kostuta sokerivedellä kakkupohja ja laita kahteen kerrokseen täyte. Korkeamman saat kun teet kaksin kertaisen annoksen.

Päälle:
1½ dl vispikermaa
½ annosta valmista kreemiä (½ dl kremijauhetta + 1½ dl vettä)
banaania
kiiviä
(vettä ja hyytelösokeria <- itseltä tuo jäi kun en löytänyt mistään tuota sokeria vaikka olin aivan varma että sitä vielä oli)

Vaahdota kerma. Valmista kreemi. Koristele banaanilla ja kiivillä kakun pinta. Levitä kermaa kakun sivuille. (valmista hyytelösokeri ja levitä hedelmien päälle). Lisää kreemi lopun kerman joukkoon ja koristele loppu kakun pinta kerma-kreemiseoksella.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa!!! Loistavaa vastapainoa mun laihdutusyritykselle ;)

    Puolukka on myös tämän äidin lemppari. Mummo jo vuosia sitten pyöritteli silmiään kun tein puolukkakääretorttua (= ihan tavallinen sokerikakkupohja ja sisään vain survottua puolukkaa).

    Kiva saada täältä uusia vinkkejä ja ideoita ruokailuun ja herkutteluun!

    VastaaPoista
  2. Viivu; kai olet huomannut Ruis-puolukkakääretortun (opetelua vasta enkä osaa linkittää tähän -vielä ainakaan) tuolta aikaisemmin lukaista;) Se on yksi ehdoton lempparini, onhan siinä puolukkaa sekä jäätelöä.

    VastaaPoista