2009/12/09
Poropiirakka
100 g margariinia
1½ dl vehnäjauhoa
1 dl ruisjauhoa
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 rkl kylmää vettä
täyte:
100 g savuporoa
2 dl purjoa
3 kananmunaa
150 g ranskankermaa
150 g juustoraastetta
mustapippuria
Nypi margariini jauhojen ja suolan joukkoon. Lisää kylmä vesi. Painele rasvattuun piirakka vuokaan.
Pilko purjo ja savuporo pieneksi. Lisää kananmunat, ranskankerma, juustoraaste ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi ja kaada pohjan päälle.
Paista uunissa 200*C kauniin väriseksi ja niin että täyte on hyytynyt 20-25 min.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kiva pohjataikina, tuo ruis antaa siihen varmasti makua. Kuullostaa muutenkin herkulliselta, pitää kokeilla
VastaaPoistaRuis antaa makua. Itse pidän pohjista joissa on jotain makua, pelkkä vehnäjauho ei anna mitään makua mihinkään.
VastaaPoistakokeiles tätä täytettä ; 150g savuporoa
VastaaPoista1prkki ananasmurskaa liemineen, pala purjoa (pilkottuna ja kuullotettuna), 2 munaa, 2dl ruokakermaa, juustoraastetta
Jaanuska; tuo täyte voisi olla aikas hyvää. Tosin tää savuporo oli aika suolasta mun makuun. Ehdottomasti pitää kuitenkin kokeilla ehdottamaasi täytettä :P
VastaaPoista