2009/12/13

Piparkakkut sinihometäytteellä

Näistä piti tulla kierteitä.. heh, olisi voinut tehdä ihan hyvin normipipareita ja laittaa kaksi piparia päällekäin (olisi varmasti tullut kauniinpia). Makuhan kaikkein tärkentä on eikö. Niin ja kärsivällisyyttä ja olisi laittanut vähäksi aikaa jääkaappiin kovettumaan.


1

pkt

Myllyn Paras Perinteinen Piparkakkutaikinaa tai
Laktoositon Piparitaikinaa (500 g)

100-150

g

sinihomejuustoa





g


Kauli sulaneet piparitaikinalevyt puolta isommiksi (neliöiksi) ja levitä sinihomejuustomurua levylle reilusti. Käännä taikina takaisin suorakaiteeksi ja paina hyvin kiinni, esim. hieman kaulimella painaen. Leikkaa taikinasta ohuita suikaleita ja kierittele ne itsensä ympäri löysälle kierteelle. Paista n. 200-asteisessa uunissa 7-10 minuuttia. Nauti glögin kera.


4 kommenttia:

  1. Oi ihana!!! Näitä täytyy kokeilla! Homejuusto on NIIN nam!

    VastaaPoista
  2. Nämä ovat kyllä homejuuston ystävälle ehdottomia herkkuja. Tosin taidan itse kyllä pipäytyä tästä lähin valmiiden pipareiden ja sinihomejuuston yhdistelmässä ja säästää tuon lämmitetyn sinihomejuuston ruokiin.

    VastaaPoista
  3. Ihanat juhlat, "Oi jospa oisin saanut olla mukana" ;) Nuo piparikierteet, unohditko leikata ne ohuiksi rulliksi, kuva on kokonaisesta pötköstä?

    VastaaPoista
  4. Keittiöneuvos: en unohtanut =) Jätin tarkoituksella isommiksi. Eipähän tarvitse syödä montaa kerralla ;)

    VastaaPoista