2010/01/07

Puolukkainen porkkanapiiras



Tämän viikon pirkka-lehdessä oli tälläinen ohje ja tehtiin myös mitä tänään syötäisiin ohjelmassa. Pitihän puolukkan takia tätä kokeilla ja hyvää oli ja varmasti teen toistekin.

3 isoa porkkanaa
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
4½ dl hiivaleipäjauhoja
1 dl juoksevaa margariinia

2 dl vettä
1 1/4 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
300 g puolukoita


Kuori ja raasta porkkanat. Vaahdota kananmunat ja sokerit. Sekoita hiivaleipäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi.
Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan. Paista 200*C  15-20 min, kunnes piiras on kypsä.
Sekoita kattilassa vesi, sokeri ja perunajauhot. Kiehauta kiisseliksi. Lisää puolukat. Soseutin puolukoita hiukan, en kuitenkaan kaikkia.
Ota piirakkavuoka uunista ja lusikoi kiisseli kuuman pohjan päälle. Jäähdytä kunnolla. Kiisseli hähmettyy parhaiten jääkaapissa.

































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti