250 g margariinia
2½ dl sokeria
4 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
2 tl sokeria
1 tl kanelia
täyte:
6 tl liivatejauhetta
1 dl vettä
½ l marja jugurttia
2 dl tomusokeria
½ tl valijasokeria
1 dl karpaloita
200 g mustikoita
Vatkaa margariini ja 2½ dl sokeria kuohkeaksi vaahdoksi mieluiten sähkövatkaimella. Lisää kananmunat vaahtoon yksitellen. Sekoita lopuksi jauhot joukkoon.
Voitele ja korppujauhoa pyöreä irtoreunavuokavuoka. Levitä kolmasosa taikinasta noin puolen sentin paksuudelta vuokaan.
Levitä loput taikinasta pienelle, voidellulle ja reunalliselle uunipellille (koko n. 20x30cm). Ripottele pinnalle sokeri ja kaneli.
Paista molempia kakkupohjia uunissa 225 astessa noin 10 min.
Irrota pyöreä kakkupohja varovasti vuoasta. Leikkaa suorakulmainen pohja ensin kahteen osaan ja sitten kolmioiksi, joiden kanta on 4-5 senttiä.
Vatkaa jugurttiin tomu- ja vaniljasokeri. Soseuta marjat ja sekoita jugurtin joukkoon.
Sekoita liivatejauhe kylmään nesteeseen hyvin sekoittaen. Lämmitä mikrossa minuutin verran, sekoita vielä hyvin kun olet ottanut vesi-liivateseoksen mikrosta. Sekoita varovasti marja-jugurttiseokseen.
Pane pyöreä pohja takaisin vuokaan. Nosta kakkukolmiot vuoan reunoille kanta alas ja sokeri-kanelipinta ulos päin. Kaada marjaseos vuokaan.
Anna jähmettyä jääkaapissa pari tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti