2011/05/29

Suklaa-tyrni jäätelökakku



200 g tummaa suklaata
30 g valkosuklaata (oli jotain missä oli hiukan mustikkaa ja pääosin riisi pohjainen, sisälsi hiukan kermajauhetta. Ei siis kokonaan laktoositon)
2 dl vispikerma
½ annosta kreemiä (½ dl kreemijauhetta + reilu 1½ dl vettä)
3 keltuaista
1 dl sokeria
50 g tyrniä
(4 mansikkaa)

Sulata valkosuklaa. Asetele sula suklaa vuoan pohjalle (itsellä silikooni vuoka) haluttuun kuvioon. Laita pakkasen vähäksi aikaa kovettumaan. Sulata reilu puolet tummasta suklaasta. Ota vuoka pakkasesta. Laita sula tummasuklaa vuokaan. Laita pakkaseen takaisin vähäksi aikaa kovettumaan.
Vispaa keltuainen ja puolet sokerista. Valmista kreemi. Vatkaa kerma ja loput sokerista. Silppua loput tummasta suklaasta. Sulata tyrni ja jos haluat muutaman mansikka. Soseuta ja purista siivilän läpi niin saat hienoa sosetta ilman tyrnin marjoja. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Laita seos vuokaan. Jäädytä vähintään neljä tuntia. Sekoita jäätelöä varovasti 3-4 kertaa jäätymisen aikana ettei jää niin rakeiseksi ja tulee parempaa.

2 kommenttia:

  1. oi,tämä näyttää ihanalta =P

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Maistui myös hyvältä. Jos haluaa päästä helpoimman kautta voi käyttää vaniljajäätelöä.

    VastaaPoista