2011/05/09

Australialaiset kookos-suklaaleivokset

Löysin jokuaika sitten kirppiskierrokselta suklaa 70 ihanaa ohjetta josta annoin muksuille sitten muutaman vaihtoehdon jota tekisin karkkipäivän karkeiksi.  Näihin sitten päädyttiin, vaikka itselle olikin hiukan yllätys kun ei ollut niin suklainen niinkuin nuo muut ohjeet olisivat olleet.


125 g pehmeää suolatonta voita (tein margariiniin)
1½ dl sokeria
2 kevyesti vatkattua munaa
4 dl siivilöityjä vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
4 rkl maitoa
2 tl vaniljasokeria

kuorrute:
6½ dl tomusokeria
2 dl kaakaojauhetta
1½ - 1 1/4 dl kiehuvaa vettä
200 g kookoshiutaleita

Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon munat vähän kerrallaan. Siivilöi mukaan vehnäjauho -leivinjauhoseos, suola ja vaniljasokeri ja kääntele ne vatkattuun seokseen. Lisää lopuksi maito.
Vuoraa leivinpaperilla 18 x 25 cm:n kakkupohja ja kaada taikina vuokaan. Tasoittele pinta lastalla ja paista esilämmitetyssä 190*C uunissa 25-30 min tai kunnes se on kohonnut ja tuntuu kiinteeltä. Anna jäähtyä vuossa viisi minuuttia ja kumoa ritilälle jäähtymään. Anna jäähtyä yön yli.
Tee kuorrute. Siivilöi tomusokeri ja kaakaojauhe kulhoon. Tee seoksen keskelle syvennys ja vatkaa joukkoon kuuma vesi niin että kuoruttesta tulee tasainen ja juokseva.
Leikaa jäähtynyt levy neliöiksi. Itse leikkasin seunatkin pois. upota neliö kerrallaan kuorutteeseen kahden haarukan avulla ja sirottele päälle heti kookoshiutaletta kuorrutteesta nostettua. Anna jähmettyä leivinpaperilla.

1 kommentti: