2010/02/21

Suklaamousse-puolukkakääretorttu

 

4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta (olisi pitänyt olla muutakuin obou jauhetta. Tosin oli voinut olla älkön makea lopputulos)
1 tl leivinjauhetta
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g puolukoita

Valmista kääretortupohja:
Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sekoita jauhot varovasti sokeri-munavaahtoon. Levitä taikina varovasti leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225*C n.7min. Kumoa kypsä pohja toisen leivinpaperin päälle johon on ripoteltu sokeria. Irrota pohjan päältä leivinpaperi varovasti.
Vaahdota vaniljakastike. Sulata suklaa juoksevaksi. Sekoita keskenään.
Lämmitä/sulata puolukoita hiukan että pystyt soseuttamaan ne. Ei kokonaan sulaksi!!
Sekoita soseutettu puolukka vanilja-suklaaseokseen.
Levitä seos kääretorttupohjan päälle.
Kääri rullalle ja anna maustua jääkaapissa ainakin 1½ tuntia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti