2016/03/13

Sateenkaarikakku


6 munan suklaatäytekakku pohja (valmista mieluiten päivää paria aikaisemmin)

6 huoneenlämpöistä kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl kaurajauhoja
1 dl ohrajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja sekoita siivilänläpi vaahdon joukkoon varovaisesti sekoittaen. Paista 175'C 30-40
min uunista riippuen.

täyte:
400 g mustaherukoita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vaniljakreemijauhetta
3 dl kylmää vettä
1 prk vanhan ajan vaniljakastike
3 rkl kylmää vettä
4 tl liivatejauhetta

Valmista kreemi; sekoita vaniljakreemijauhe ja 3 dl kylmää vettä hyvin sekaisin. Jätä tekeytymään. Vaahdota vaniljakastike. Sulata mustaherukat mikrossa jos eivät ole jo sulaneet. Soseuta mustaherukat ja tuorejuusto keskenään. Sekoita valmis veniljakreemi marjojen joukkoon. Sekoita lopuksi vaniljavaahdon joukkoon. Sekoita liivatejauhe tilkkaan kylmää vettä. Jos tuntuu että seos on tönkköä niin älä lisää vettä vaan seos tasoittuu kyllä mikrossa. Lämmitä kiehumispisteeseen asti mikrossa. Sekoita hyvin ennen lisäämistä täyteseokseen. Sekoita liivateseos hyvin täytteen joukkoon.
Täytä kakkupohja. Kostutin vesi-sokeri seoksella vaikka aikomus oli ensin maito-vaniljasokeri seoksella. Anna tekeytyä seuraavaan päivään.

Marenkiruusut:
kananmunan valkuiaista (2)
sokeria (1 dl)
tilkka etikkaa

Vaahdota huoneenlämpöiset valkuiaiset hyvin. Sekoita sokeri pienissä erissä joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää loppuvaiheessa myös etikka. Vaahto on valmista kun se on kiiltävän valkoista ja pysyy hyvin kipossa vaikka kääntäisit kipon ylösalaisin.
Marengin saat värjättyä haluamillasi pastaväreillä. Lusikoi tai pursota tyllan avulla haluamasi kuvioita leivinpaperin päälle. Paista 110'C tunti uunissa ja sammuta uuni ja anna olla jälkilämmössä vielä 10-15 min.

5 dl kermaa
sokeria
pastavärejä

Vaahdota kerma. Lisää ihan hiukan sokeria. Päällystä kakku ensin pelkällä valkoisella kermalla kauttaaltan ja jaa loput kermat kulhoihin ja värjää haluamallasi väreillä.
Tuolta otin ohjeen miten tuo reuna tehtiin. Käytin kyllä kerma, en valkosuklaata.
Lopulla kermalla tein reunat. Päälle laitoin muutaman marengin ja muutaman murensin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti