2016/03/28

Lammasta & valkosipuliperunoita


2 kg perunoita (vihreä pussi)
7-9 valkosipulin kynttä 
1 prk kermaa
maitoa lisäksi niin että vuoka tulee melkein täyteen
(kananmuna 1-2 kpl)
suolaa
mustapippuria

Kuori perunat. Pilko suikaleiksi ( paksummat siivut kypsyvät hitaammin. Ohkasemmat vastaavasti nopeammin). Kuori ja pilko valkosipulin kynnet. Sekoita pilkotun valkosipulin kynsien joukkoon pustapippuri ja suola. Lado vuokaan kerroksittain perunasiivut ja väliin valkosipuli-pippuri-suola. Lisää lopuksi kerma-maito. Halutessasi myös kananmunat. 
Kypsennä lampaan kanssa samaan aikaan uunissa tai 200'C n. tunti.


lampaan viulu
valkosipulia
suolaa
fenkolia
meirami
sitruunapippuri
oregano
kahvia

Kuori ja pillkoa valkosipulin kynnet 2-3 osaan. Tee lampaaseen pieniä viiltoja ja työnnä valkosipulin kynnet viiltoihin. Tee mausteista ja kahvista mausteseos ja levitä seos lampaan ympäri kauttaaltaan. Anna maustua seuraavaan päivään. 

ruokakermaa
kahvia

minttuhyytelöä

Ota liha huoneenlämpöön vähintään kaksi tuntia ennen valmistusta. Paista 125'C valele välillä kerma-kahviseoksella ettei liha kuivu. Liha on kypsää kun lihamittari näyttää 75'C mutta jos haluat että liha on kauttaaltaan kypsää niin 85'C on kokonaan kypsää. Ota huomioon että liha kypsyy vielä uunista oton jälkeen kun käärit sen folioon hetkeksi ennen leikkaamista.
Tarjoa minttuhyytelön ja valkosipuliperunoiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti