2012/02/02

Vanilja-raparperiporkkana kakku


Eka kokeilu mitä oikein tuleekaan noista hilloista joita loppukesästä tein.. Olin muuten tehnyt täytteen valmiiksi ja huomasin ettei kaapissa olekkaan liivatejauhetta! No.. liivatelehtiä hakemaan kaupasta ja virkistämään muistia että miten niitä käytettiinkään, onneksi pussissa oli hyvät ohjeet :)

pohjaan:
hapankorppua ja kaurakeksejä hiononnettuna 2½-3 dl + juoksevaa margariinia 3-4 rkl

täyte:
200 g maustamaton tuorejuusto
1 annos vaniljakreemiä
2½ dl vaahtoutuvaavaniljakastiketta
3-4 liivatelehteä
vettä

Valmista pohja. Murskaa hapankorput ja keksit ja lisää margariini joukkoon. Laita irtopohjavuoan pohjalle ja tasoita.
Valmista täyte. Laita kreemi tekeytymään. Vatkaa vaniljakastike. Lisää raparperi-porkkanasose tuorejuuston joukkoon. Sekoita ainekset keskenään. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5min. Purista vesi pois ja sekoita pieneen tilkkaan lämmintä vettä.  Sekoita liivatevesi täytteen joukoon. Kaada pohjan päälle. Anna tekeytä vähintän 12 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti