2011/09/18

Puolukka-jogurttikakku

Löysin ihanan ohjeen dansukker sivustolta ja pitihän sitä kokeilla. Laitoin kyllä koko 200g pussillisen puolukoita kun tässä oli niin paljon sokeria. Eikä kyllä ollut yhtään liikaa, omaan makuun olisi voinut laittaa vieläkin enemmän mutta näin maistui todella hyvin muksuillekin.

2 munaa
3 dl ruokokidesokeria
200 g sulatettua margariinia
2 dl jogurttia
5 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
3/4 tl soodaa
1/2 tl suolaa
1 tl  vaniljasokeria
4 dl puolukoita

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää sulatettu margariini, jogurtti ja keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä puolukat. Älä vatkaa, vaan sekoita taikinaa vain sen verran, että taikina on tasainen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun täytekakkuvuokaan ja paista 150–175 asteessa noin tunti. Kuorruta tomusokeri+vesiseoksella, halutessasi värjää seos pienellä määrällä puolukkamehua.

2 kommenttia:

  1. kiva ohje,herkullisen näköinen

    VastaaPoista
  2. vilijaana: ihana ohje mielestäni. Tuosta ulkonäöstä voi olla montaa mieltä mutta hienoa että pidät :)

    VastaaPoista