2011/09/10

Broileri-aprikoosipata


2 rkl auringonkukkaöljyä
8 broilerinkoipea tai 4 rintaleikettä, yhteensä 900-1000 g
1 sipuli viipaloituna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tl broilerimaustetta
3 dl kanalientä (itse käytin 3 dl vettä + 2 t kanaliemijauhetta)
3 porkkanaa
1 fenkoli
400g mehuunsa säilötyjä aprikooseja valutettuna
suolaa ja mustapippuria

Kuumenna öljy laakeassa padassa ja ruskista siinä broilerit käännellen 5-10 min tai kunnes ovat kauttaaltaan ruskeita. Oata lihat padasta. Laita tilalle sipuli ja valkosipuli ja ruskista niitäkin noin viisi minuuttia tai kunnes pehmenevät ja saavat kullanruskean värin.
Sekoita sipuleiden joukkoon kaikki mausteet ja ruskista edelleen minuutin ajan sekoittaen. Lisää sitten sekaan kanaliemi. Nosta broilerin lihat takaisin pataan porkkanoiden ja venkoli viipaleiden kanssa. Kuumenna neste kiehuvaksi. Sekoita hyvin ja peitä pata kannella. Hauduta ruokaa hiljalleen puolisen tuntia. Ota kansi pois padan päältä. Jos padassa on liika lientä, jatka keittämistä niin, että liemi haihtuu sopivaksi.'Lisää pataan pilkotut aprikoosit ja sekoita varoen, Keitä ruokaa hiljalleen viitisen minuuttia miedolla lämmöllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti