2010/06/13

Ruis-puolukkapiirakka


Pohja:
50 g margariinia
1 dl ruokakermaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1½ dl neljänviljanhiutaleita tai ruishiutaleita
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

täyte:
100 g puolukoita
1 rkp kermaviiliä
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria

Sulata margariini. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Levitä jauhotuin käsin taikina piirakkavuokaan.
Paista pohjaa 10min 200*C.
Valmista täyte; sekoita kermaviiliin kananmuna, sokeri, vaniljasokeri. Sekoita hyvin keskenään. Kaada pohjan päälle ja puolukat päällimmäiseksi.
Jatka paistamista n.25min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti