2010/06/05

Pähkinäkupit


Jäätelö:
½ L vaniljajäätelöä
½ rkl kanelia

Pehmennä jäätelöä hiukan ja sekoita kaneli joukkoon. Laita pakkaseen kovettumaan.

50 g jauhettua hasselpähkinää (tai mantelijauhetta jos hasselpähkinä ei käy)
½ dl sokeria
50 g margariinia
½ rkl vehnäjauhoja
1 rkl kermaa

Sekoita kaikki taikinan ainekset kattilassa ja kuumenna, kunnes margarini ja sokeri ovat sulaneet. Älä keitä! Levitä taikinaa pieniksi kasoiksi ympyrän muotoon leivinpaperin päälle. Taikina leviää uunissa, jätä reilut välit että pääsee leviämään.
Paista 150*C kauniin ruskeaksi. Irrota taikinalevyt lämpiminä ja taivuta ylösalaisin käännetyn purkin/lasin päälle jäähtymään.
Jäähdytä kupit ja täytä jäätelöllä ja halutessasi marjoilla.

3 kommenttia:

  1. Ihana yhdistelmä pähkinäkori ja jäätelö. Jo pikkulapsena rakastin nougatjäätelöä, jossa oli poltettua sokeria ja pähkinää!

    VastaaPoista
  2. Aikas herkullisen näköisiä.

    VastaaPoista
  3. Nämä olivatkin älyttömän hyviä. Pitää vain olla varovainen tuon pähkinäkorin teon kanssa ettei ota liian aikaisin uunista tai polta niitä. Itse tein tuosta hasselpähkinästä ja huomasin että seuraavalla kerralla saankin tehdä mantelista kun en saisi hasselpähkinää syödä.

    VastaaPoista