2015/11/30

Saksanpähkinä-taatelineliöt


Taatelikakku on ollut jo muutaman vuoden joulunajan suursuosikkini. Halusin kuitenkin tehdä vaihteeksi taatelista jotain muuta ja löysin ihanan ohjeen vanhasta Makulehdestä. Eikä muokattavaa oikeastaan löytynyt kuin et vaihdoin vehnäjauhot ja fariinisokerin määrän vaihdoin (sitä olisi saanut vähentää ½ dl lisää vielä ihan hyvin). Omenamehun vaihdoin glögiin. Vielä on kokeilematta vaihtaa saksanpähkinät cashewpähkinöihin, ehdottomasti kokeilta vielä sekin variaatio.




200 g pehmeitä taateleita
2 dl glögiä
1 tl kanelia
1/4 tl neilikkaa
ripaus inkivääriä
2½ dl jauhoja (kokeilin kaura + ohra. Toisena kaura + ruis yhdistelmilllä. kaura + ohrasta pidin enemmän)
1 tl leivinjauhetta
1½ dl fariinisokeria
150 g saksanpähkinöitä
2 dl 4- viljan hiutaleita
1/4 tl suolaa
175 g voita

Pilko taatelit pieniksi paloiksi ja kumoa ne kattilaan. Lisää glögi ja mausteet joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä 15 min. Sekoittele välilllä. Nosta kattila levyltä.
Sekoita jauhot, fariinisokeri, rouhitut saksanpähkinät, 4- viljan hiutaleet ja suola keskenään kulhossa ja lisää pilkottu voi. Nypi sormin murumaiseksi.
Levitä reilut puolet taikinasta vuokaan. Lisää taateliseos päälle ja lopuksi loput taikinasta päälle.
Paista 175'C  n.30min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti