2015/11/10

Porkkanajuustokakku


En enää muista missä tähän reseptiin törmäsin mutta sen tiesin heti että tätä on kokeiltava ja hyvä niin koska tuli uus suosikki kyllä meidän poppoolle :) Alkuperäinen ohje täältä. Tämä maistui hyvältä näinkin mutta kummatkin oltiin miehen kanssa sitä mieltä että kaipaisi tuohon juustokakku puoleen esim. sitruunan makua :P Pitääpä kokeilla jokukerta.. Pienempi vuoka olisi saanut olla hiukan ja olisi voinut käyyttää vaikka yhden vaniljatangon tähän juustokakkuun ja kuorutteeseen. Itse käytin vain vaniljasokeria. Vähensin sokerin määrä. Kuorutteesta todella reippaastikin mutta myös porkkanakakusta.


Juustokakku:
  • 2 pkt (à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa, huoneenlämpöisenä
  • 3/4 dl sokeria
  • 2  kananmunaa
  • 1 tl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 pieni prk crème fraîchea
  • 1 tl neilikkaa
  • ½ tl kanelia
Porkkanakakku:
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 2 dl tummaasokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 dl jauhoja (kaura, ohra ruis)
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 3/4 tl kanelia
  • 1/4 tl muskottipähkinää
  • ripaus neilikkaa jauheena
  • 1/4 tl suolaa
  • 250 g porkkanaa hienoksi raastettuna
Kuorrute:
  • 1 ptk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa, huoneenlämpöisenä
  • 4 rkl voita, pehmennettynä
  • 1½ dl tomusokeria
  • 0,5 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl crème fraîchea
Lämmitä uuni 175°C:een. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka.
Valmista juustokakkutaikina;  Sekoita kulhossa sähkövatkaimella tuorejuusto, ranskankerma, sokerit, kananmunat ja  jauhot + mausteet kunnes seos on tasaista. Laita kakkutaikina sivuun odottamaan.
Valmista porkkanakakkutaikina;  Vatkaa sähkövatkaimella sekaisin öljy, sokerit kunnes seos on tasaista. Lisää kananmunat ja jatka vatkaamista kunnes koostumus on kermaista ja kevyttä. Sekoita joukkoon jauhot, ruokasooda, kaneli, muskottipähkinä, neilikka ja suola. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää sitten sekaan porkkanaraaste ja sekoita kunnes porkkana on hyvin sekoittunnut muihin aineksiin.  
Levitä puolet porkkanakakkutaikinasta voidellun kakkuvuoan pohjalle. Pudottele puolet juustokakkutaikinasta mollukoita (mollukkavaihe 1) porkkanakakkutaikinan päälle reiluina lusikallisina. Älä sekoita sen kummemmin porkkanakakkuun, pudottele vain mollukoita. Pudottele sitten loput porkkanakakkutaikinasta mollukoina juustokakkukinosten väliin ja päälle  (mollukkavaihe 2). Älä taaskaan sekoita sen kummemmin taikinoita keskenään vaikka houkuttaisikin. Älä stressaa möykkyisyydestä, se hoidetaan vielä :) Levitä sitten loput juustokakkutaikinasta (mollukkavaihe 3) muiden kikkaroiden päälle ja levitä lastalla pinta tasaiseksi. Napauta vuokaa pöytää vasten pari kertaa jotta mahdolliset ilmakuplat puhkeavat.
Paista uunissa 60-70 min (tarkista aikaisemmin jos käytät isompaa vuokaa, sen paistamiseen ei mene yhtä kauan aikaa kuin pienen -> itsellä meni joku 40min 26cm vualla) ja peitä foliolla loppuvaiheessa jos pinta näyttää ruskistuvan liikaa. Kakkupohja turpoilee uunissa melkoisesti ja siihen voi tulla jopa halkeamia. Se ei haittaa mitään, pinta tasoittuu kakun jäähtyessä ja pinnalle tulee kuorrutus joka peittää halkeamat. Itse kumosin kakun että kuorrute tuli pohjan päälle :)
Varo ylipaistamasta kakkua tai pohjasta ja sivuista tulee kuivat. Ero ylipaistetun ja vielä hieman raa’aksi jääneen kakun välillä on hiuksen hieno. Jokainen uuni on yksilö. Yläosan tulisi olla keskeltä pitäisi olla vielä vähän pehmeä ja hytkyvä kun otat kakun uunista. Anna kakun jäähtyä täysin ennen kuorruttamista.
Valmista kuorrutus. Vatkaa sekaisin tuorejuusto, ranskankerma, vaniljasokeri ja voi kunnes seos on tasaista ja kermaista. Sekoita joukkoon tomusokeri vähän kerrallaan kunnes seos on tasaista eikä siinä ole möykkyjä.  Kun kakkupohja on jäähtynyt, levitä kuorrutusta sen päälle tasaisesti. Kakun on hyvä hyytyä viileässä kunnolla ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti