2015/08/04

Sitruunaruudut

Näiden ohjeen bongasin jo vuosia sitten Joka kokin keittokirjasta. Jäänyt vaan kokeilematta. Maistui kyllä niin hyvältä kuin reseptiä lukiessa tuli mielikuva mausta :)



2½ dl jauhoja (ohra ja perunajauhoja tällä kertaa)
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
150 g voita huoneenlämpöisenä

päälle:
3 kananmunaa
2 dl sokeria
½ dl jauhoja (ohra)
1 ison sitruunan raastettukuori
5-6 rkl sitruunanmehua
(tomusokeria päälle, en laittanut)

Tee pohja taikina; mittaa jauhot, sokeri, vaniljasokeri. Lisää voi pieninä nokareina. Vaivaa taikina nopeasti taikinaksi. Levitä taikina heti neliskanttiseen vuokaan.
Paista uunissa 200'C 12-15min.
Vatkaa silläaikaa munat ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi. Lisää jauhot, sitruunamehu ja kuoriraaste. kaada esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 10min. Sitruunakreemi on vielä löydää, kun kakku otetaan uunista, mutta niin sen pitääkin olla.
Anna kakun seistä vuuassa seuraavaan päivään ja leikkaa sitten vasta palasiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti