2015/08/02

Laktoositon kondersoitu maito

Kaupasta ikävä kyllä ei saa tätä ihanuutta ilman laktoosia. Mitäs sitten..
No keitättelimpä itse sitten :D
Laitoin tämän tuonne kokeilua ja hillo osioon.. Hillohan tämä ei ole mutta hyvin löytyy sieltä ;)


1 l punaista laktoositonta maitoa
2 dl sokeria ( 1 dl fariinisokeria, 1 dl normi vaaleaa sokeria)

Mittaa kattilaan maito ja sokeri(t). Kuumenna kiehuvaksi ja vähennä sitten lämpöä. Keittele hiljalleen vähän väliä sekoitellen parisen tuntia. Sopiva lämpötila on sellainen, jossa maitoseos ei poreile lainkaan vaan keittyy vaan hiljalleen kasaan. Säännöllinen (5-10 minuutin välein) toteutuva hämmentely on välttämätöntä, ettei seoksen pinnalle muodostu kalvoa, joista tulee lopulta klimppejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti