2015/05/09

Jäädytetty suklaajuustokakku


Muutaman kerran aikaisemmin olen tehnyt jäädyttämällä juustokakkua. Kuuluu siis yhtä harvoinhin kertoihin kuin paistettu juustokakku. Pitäisi varmasti tehdä useammin koska nämä ovat yhtä hyviä tai jopa parempia kuin normi juustokakut.

pohja:
14 kpl cafe au Lu Bastogne-keksejä
40 g voita

täyte:
200 g tummaasuklaata
2½ dl vaahtoutuvaavaniljakastiketta
200 g philadelphia tuorejuustoa
½ dl sokeria

Murskaa keksit ja sekoita voi joukkoon. Laita seos kakkuvuokaan ja laita pakkaseen täytteen teon ajaksi.
Sulata suklaa. Vatkaa jääkaappikylmä vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri sileäksi seokseksi. Yhdistä seoksekset keskenään.
Sekoita puolet suklaasta marmoroiden täyteeseen ja kaada seos pohjan päälle. Sekoita loput suklaa täytteen päälle.
Peitä kakku kelmulla ja pakasta seuraavaan päivään.
Ota kakku 10min ennen tarjoilua huoneenlämpöön lämpeämään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti