2015/04/23

Omenaruusut


Näihin ihastuin heti kun näin kuvia näistä eripaikoista pitkin facea :)
Kokeilemaan piti heti ryhtyä mutta omenat hävisivät tuttuun tapaan aika pian kun oli niitä ostettu. Pitäisi kai hyödyntä nuo omat omena viipaleet tuolta pakkasesta näihin ja johonkin omena piirakkaan.. Kauniinpia tulisi varmasti kun tekisi punakuorisista omenoista.
Näihin tuli heti tilaus että tee uudestaan :)



1 pkt voitaikinaa tai lehtitaikinaa (tai tee taikina itse)
2 omenaa
1 sitruunan mehu
aprikoosimarmeladia
fariinisokeria
sokeria

Sulata taikina (tai valmista itse) ja kauli täysin sulanut taikina pituussuunnassa hiukan pidemmäksi. Jos on valmiita palasia leikkaa palaset kahtia. Voitele marmelaadilla.
Pilko omenat sillä aikaa kun taikina sulaa. Älä kuori vaan pese kunnolla jolleivät ole kotimaisia. Laita pilkotut omenanpalat sitruunamehuun etteivät tummu. Valuta sitruunamehu pois ennenkuin; laitat mikron kestävään kippooon omenan palat, sokeri ja kaneli. Lämmitä omena viipaleita muutama minuutti että pehmehnevät niin etteivät mene rikki taittaessa.
Laita omenaviipaleita aprikoosin päälle. Käännä puolet taikinasta melkein omenoiden päälle ja käärri rullaalle etttä saat ruusun. Ohje.
Laita muffinni vuokaan ja paista uunissa 175'C 30.40min uunista riippuen. Älä polta omenan pintaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti