2015/04/17

Omenakierrepullia


Jokunen aika sitten tein pitkästä aikaa pullia. Kyllä vaan itse tehty pulla on hyvää. Pitäisi kerralla tehdä  isotaikina niin voisi ehkä riittää pakkaseen asti -tai sitten ei.. Pullat tuntuvat häviävän aika nopsaan oli niitä kuinka vähän tai paljon hyvänsä.
Perinteiset pullat ovat erittäin hyviä mutta välillä haluaa vaihtelua. Näihin nyt voi käyttää oikeastaan minkälaista hilloa nyt vain, tehdä normi kaneli-sokeri täytteellä tai käyttää vaniljakreemiä tai, tai.. yhdistelimiä on niin montaa kuin on leipojaakin.


Ehkä niitä tavanomaisia kierrepullia. Olin suht tyytyväinen että osasin tehdä suhteellisen hyvänkokoisia etteivät levinneet kauhean suuriksi.


Näitä erilaisia erilaisia kierrepullaleivoksia/kakkuja on kiertänyt pitkin facebook sivuja ja tietysti youtubessa on videoita pilvinpimein..

Normi pullataikina tehtynä veteen. Kuivahiivalla onnistuu hyvin mutta itse tykkään pullaa tehdessä käyttää tuorehiivaa.

5 dl vettä
50 g tuorehiivaa
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
150 g voita/margariinia
3 dl ruisjauhoja
vehnäjauhoja tarvittava määrä

täyte:
voita
sokeria
kanelia
omenahilloa

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita. Lisää kananmunat, sokeri, suola, kardemumma, ruisjauhot. Sekoita tasaiseksi.
Lisää vehnäjauhoja niin että saat alustettua taikina niin että taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli levyksi. Laita ensin voita, sokeria, kanelia ja lopuksi omenahillo.
Anna kohta. Paista uunissa kauniin väriseksi 225'C n.10.15min uunista riippuen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti