2015/05/20

Vaahtokarkkikakku

Tämä oli nin hyvältä kuullostava ohje jota piti kokeilla. Ainut muutos oli sokereiden kanssa vaihdoin suhteet toisinpäin. Pidän enemmän tuosta fariinisokerista. Jauhot meni myös kun harvemmin noita vehnäjauhoja mihinkään käytän.


100 g voita
½ dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
1½ dl ohrajauhoja
1 dl kaurajauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
½ maitoa

täyte:
200 g vaahtokarkkeja
2 dl maitoa
200 g puolukoita

Vatkaa pehmeä rasva, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten.
Yhdistä jauhot, manteli- ja leivinjauhe keskenään. Sekoita jauhoseos vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Kiinnitä irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24 cm) leivinpaperi. Levitä taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia. Irrota pohja vuoasta leivinpaperin avulla ja anna pohjan jäähtyä ritilällä. Pese vuoka ja siirrä pohja takaisin vuokaan. Nosta vuoka jääkaappiin.
Hienonna jäiset (tai hiukan sulatetut) puolukat sauvasekoittimella hienoksi.
Kiehauta maito pinnoitetussa kattilassa. Lisää vaahtokarkit ja käännä levy pois päältä. Sekoita, kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet. (Lämmitä tarvittaessa miedolla lämmöllä.) Ota kattila liedeltä ja nosta se kylmään vesialtaaseen. Sekoita joukkoon puolukat. Anna seoksen jäähtyä 5-10 minuuttia, välillä sekoittaen.
Kiehauta maito pinnoitetussa kattilassa. Lisää vaahtokarkit ja käännä levy pois päältä. Sekoita, kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet. (Lämmitä tarvittaessa miedolla lämmöllä.) Ota kattila liedeltä ja nosta se kylmään vesialtaaseen. Sekoita joukkoon puolukat. Anna seoksen jäähtyä 5-10 minuuttia, välillä sekoittaen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti