2014/07/20

Suklaajuustokakku (uunissa)





Alkuperäinen ohje bongattu Pullahiiren makeat kakut kirjasta (näytti olevan vanhassa blogissakin tuo ohje). Ohjetta muunneltu hiukan, jos olisin tehnyt ohjeen mukaan olisi varmasti jäänyt syömättä kun näinkin oli älyttömän makeaa. Pitää seuraavan kerran tehdä ainakin 70% tummasta suklaasta eikä tummasta suklaasta (normi 200g fazer).

pohja:
100 g voita
2 dl sokeria (seuraavaksi fariinisokeria ehdottomasti)
2 kananmunaa
2½ jauhoja ( käytin ohra, ruis, perunajauhoja)
½ dl kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

täyte:
800 g maustamatonta  tuorejuustoa (huoneenlämpöisenä)
2 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
5 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria
150 g suklaarouhetta

Koristelu:
kermavaahtoa + sokeria
(marjoja)

Valmista ensin pohja vatkaamalla voi ja sokeri hyvin sekaisin. Lisää kananmunat yksitellen. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää muiden ainesten joukkoon. Voitele irtopohjan reunat öljyllä ja pingota leivinpaperi pohjan päälle. Levitä kakkutaikina irtopohjavuoan pohjalle. Paista 175'C n.12min.
Valmista täyte pohjan ollessa uunissa. Pehmennä tuorejuustot sauvasekoittimella/vispilöillä/monitoimikoneella. ja vatkaa notkeaksi ja kermamaiseksi. Lisää joukkoon sokeri, vaniljasokeri sekä kaakaojauhe hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi kananmunat ja vatkaa vielä kunnolla sekaisin.
Levitä uunista otetun pohjan päälle suklaarouhetta, mutta jätä osa vielä ripoteltavaksi kakun päälle. Kaada täyte suklaarouheen päälle. Ripottele loput ruklaarouheet täytteen päälle. (Itse laitoin "vahingossa" vasta uunista oton jälkeen, muttei kauheesti halkeillut).
Ota alumiinifoliosta reilusti vuokaa suurempi pala ja vuoraa vuoan ulkopuoli sillä. Nosta vuoka kokonaisuudessaan uuniin ja paista 175'C 45min ja sen jälkeen laita uuni pois päältä. Anna kakun olla vielä jäähtyvässä uunissa 30min ajan.
Anna kakun jäähtyä ja nosta jääkaappiin vilentymään yön yli. Vatkaa sokeroitu kerma vaahdoksi ja koristele kakku vatkatulla kermavaahdolla ja halutessasi marjoilla.

1 kommentti:

  1. Anonyymi7/22/2014

    Kiitos kommentistasi, onnittelut teidänkin rippiläisen johdosta.
    T: Mammuska

    VastaaPoista