2014/07/01

Kuorrutettu raparperipiirakka


Piti päästä kokeilemaan tuota ruusukuviointia enkä viitsinyt kakkua alkaa väsäämään. Muuntelin alkuperäisen ohjesta kuorrutetta, että pystyi pursottamaan.

150 g voita
½ dl maitoa
3 kananmunaa
2 dl sokeria (alkuperäisessä oli 3 dl, korvasin normisokerin fariinisokerilla)
5 dl jauhoja (ohrajauhoja, ruis/grahamjauhoja, kaurahiutaleita. Käyttää voi ihan mitä jauhoja haluaa, alkuperäisessä oli gluteenitomia jauhoja)
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria (käytin vaniljasokeria)
½ tl kardemummaa
raparperia

kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa (käytin vaniljan makuista)
3/4 dl fariinisokeria + 1 tl vaniliinisokeria  (käytin ½ dl kreemijauhetta + 1½ dl vettä = valmis kreemi)

koristeeksi halutessasi koristerakeita, mantelia, kookosta (mitä mieleen tulee/haluat)

Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuokaan ja voitele reunat (mitä pienempi vuoka sitä korkeami). 
Sulata rasva ja kaada joukkoon maito. Vaahdota huoneen lämpöiset kananmunat ja sokeri. Kaada rasvaseos vaahtoon varovasti sekoittaen. 
Sekoita jauhoseos, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja ripottele päälle kuoritut ja pilkotut raparperin palat.
Paista 175'C uunissa 30-40 min.
Irrota piirakka vuoasta hieman jäähtyneenä.
Sekoita tuorejuusto ja kreemi (älä anna valmistautua aivan valmiiksi) keskenään.  Levitä kuorrute lusikan avulla piirakan päälle tai pursota haluammallasi tavalla. Koristele halutessasi esim. koristeraella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti