2011/04/14

Rahka murupiirakka


Muruseos:
250 g margariinia
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria

Pohjataikina:
3/4 muruseoksesta
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna

Täyte:
1 prk kermaviiliä
1 prk rahkaa (maustettu sitruuna)
2 rkl sitruunajauhoa
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria

Sulata margariini. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää margariini. Nypi murumaiseksi. Ota taikinasta 1/4 erilleen.
Lisää loppuun muruseokseen kermaviili ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaada seos pohjan päälle. Ripottele muruseos täytteen päälle.
Paista 175*C n.45min.

3 kommenttia:

  1. Olen kans tämmösellä ohjeella tehnyt,mutta kermaviilin sijasta piimää.Sit kun laittaa vaikka tyrniä tai puolukoita mukaan niin nam nam.

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Tässäkin ohjeessa oli joko kermaviiliä tai piimää mutta meillä muutenkin käytetään tosi vähän piimää eikä sitä kukaan juo..
    Tuon puolukan tai tyrnin lisääminen olisi varmasti makoisa vaihtoehto. pitääpä kokeilla, kiitos ekku vinkistä :P

    VastaaPoista