2010/03/14

Nalle puh kakku


Pursotukset meni miten meni.. harjoitusta tarvii vielä. Totesin ettei liivatelehdet todellakaan ole minun juttu mutta tuosta lähikaupasta ei saa liivatejauhetta niin oli pakko tyytyä lehtiin. Seuraavan kerran ei kyllä käy näin :) Kakku tuli kuitenkin syötyä että kylä oli siitä huolimatta hyvää.
Päällä sokerikuoruttetta johon päivänsankari halusi nalle puhin vaikka välillä kävi ehdotukset vaikka missä, fani mikä fani <3

6 munan kakkupohja

6 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi ilmavaksi paksuksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja lisää siivilän läpi vaahdon joukkoon. sekoita varovaisesti keskenään. Kaada taikina voideltun ja jauhotettuun 3 litran kakkuvuokaan.
Paista 200*C n.25-30min.

täyte 1.
2½ dl vaahtoutuva vaniljakastike
200 g vadelmia
2 dl sitruunarahka
5 kpl liivatelehteä

täyte 2.
2 dl maustamatonta jugurttia
1 vaniljatangon sisus
1½ tl vaniljasokeria
100 g  suklaata 86%
200 g maustamaton tuorejuusto
5 liivatelehteä


täyte 1: Vaahdota vaniljakastike. murskaa hiukan vadelmia. Lisää rahka. Liuota liivatelehtiä n.5 min. Lämmitä ja lisää seokseen ohuenanauhana.

täyte 2: Vaahdota vaniljakastike, lisää tuorejuusto jugurtin joukkoon mausta vaniljatangon siemenillä ja vaniljasokerilla. Lisää vaanhdon joukkoon. Lisää hienonnettu suklaa. Liuota liivatelehtiä n. 5min. Lämmitä ja lisää joukkoon ohuenanauhana.


2 kommenttia:

  1. Ihana Nalle Puh -kakku! Minäkin olen Nalle Puhin suuri ihailija, ollut lapsesta. Miten sinä tuon kuvan oikein teet?

    VastaaPoista
  2. Katsoin selvän kuvan jonkan haluan (tällä kertaa netistä). Jäljennän neulan avulla kuvan kuorutteeseen joka tällä kertaa oli valmis sokerikuorrute ullan unelmasta, olen kyllä tehnyt vaahtokarkkistakin johon en löytänyt vahtokarkkeja lähikaupasta..mutta lupaan kyllä silläkin tehdä jossain vaiheessa kun tykkään siitä enemmän vaikka onkin työläämpi. Värit ovat pastavärejä joilla tein.

    VastaaPoista