2015/12/27

Punajuuri-suklaapiirakka



Nimi antaa ymmärtää kyllä ihan jotain sellaista mitä ei kyllä ihan heti lähtisi kokeilemaan tai edes haluaisi maistaa jos joku tarjoaisi. Itsekin pyörittelin kauan että teenkö tätä ollenkaan. 
Ohje löytyi Kotilieden Leivonta lehdestä. Ja olen erittäin tyytyväinen että uskalsin kokoilla tätä, vehnättömänä tottakai. Ei ole liian makea (tosin vähensin täytteen määrästä ½ dl sokeria), eikä punajuuri iske liikaa lävitse. Tähän voi päälle ripotella hienosti kaakaojauhetta. Itsellä sattui vain menemään yhteen kohtaa hiukan enemmän niin levitin sitten koko piirakan alueelta.

taikina:
125 g voita
3 dl jauhoja (käytin 1 dl jokaista; riisijauhoja, ruisjauhoja, kaurajauhoja)
½ dl tomusokeria
½ dl kaakaojauhoa
1 kananmuna

täyte:
75 g voita
200 g tummaa suklaata 
2 kananmunaa
1 dl fariinisokeria
2 dl punajuurisosetta
½ dl kuohukermaa

Sekoita rasva, jauhot, tomusokeri ja kaakaojauhe tasaiseksi seokseksi. sekoita kananmuna lopuksi joukkoon. Laita taikina kelmuun ja jääkaappiiin puoleksi tunniksi.
Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Laita leivinpaperi taikinan päälle, laita kuivia herneitä painoksi. Esipaista pohjaa 15min 175'C. Poista sen jälkeen leivinpaperi ja kuivat herneet.
Valmista täyte; 
Sulata rasva ja suklaat joko kattilassa tai mikrossa tasaiseksi. Anna hieman jäähtyä. Sekoita kananmunat ja sokeri kevyesti sekaisin. Lisää joukkoon rasva-suklaaseos, punajuurisose ja kerma. sekoita hyvin sekaisin. Kaada esipaistetun pohjan päälle.
Jatka paistamista vielä 20min. Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen tarjoamista. Sirottele päälle kaakaojauhetta.


2 kommenttia:

  1. Mä tein gluteenittomasta Pirkka jauhoista ja onnistui hyvin että oli herkullista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa. Hyvä kun uskaltaa kokeilla.

      Poista