2015/12/12

Suklaatryffelikakku (gluteeniton)


Mantelipohja:
400 g mantelimassaa
100 g tummaa suklaata 
1 kananmunaa
voita vuoan voiteluun

Tryffelitäyte:
200 g maitosuklaata
300 g tummaa suklaata
3 dl kuohukermaa
½ dl mustaherukkamehutiivistettä

Pinnalle:
2 dl kuohukermaa
1 prk ranskankermaa
2 rkl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
kaakaojauhetta

Valmista pohja; Raasta mantelimassa ja suklaa, sekoita keskenään. Tai sekoita monitoimikoneella sekaisin. Lisää kananmuna joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele reunat. Tasoita massa pohjan päälle. Kypsennä pohjaa uunissa 175'C 15 min.
Paloittele tryffelitäytteen suklaa. Kiehauta kerma kattilassa. Sekoita suklaa joukkoon. Lisää tasaiseen massaan lopuksi mustaherukkamehu joukkoon.
Kaada tryffelimassa jäähtyneen pohjan päälle ja nosta jääkaappiin. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään viisi tuntia. 
Irroita kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Vaahdota kerma ja ranskankerma. Mausta sokereilla ja kanelilla. Levitä seos kakun pinnalle. Ripottele kaakaohuntu päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti