2013/12/01

Pähkinä-suklaafudge


4 dl sokeria
2½ dl kuohukermaa
100 g tummaa suklaata
50 g voita
½ dl siirappia
1 dl cashewpähkinöitä
öljyä
(suolaa)
Mittaa sokeri, kerma, paloiteltu tummasuklaa, voi ja siirappi paksupohjaiseen kattilaan. Sekoita.
Kuumenna kiehuvaksi, anna kiehua n.7min. Tee kuulakoe (kaada seosta hiukan kylmään veteen, jos pystyy muotoilemaan eikä sula veden joukkoon on seos valmis).
Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Rouhi pähkinä ja sekoita seoksen joukkoon.
Voitele öljyllä pieni vuoka ja kaada seos siihen. Halutettasi ripottele päälle hiukan suolaa. Anna jäähtyä & jähmettyä jääkaapissa  ainakin neljätuntia.
Leikkaa sopiviksi  paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti