2016/04/17

Porkkanakuivakakku


Tämä on ollut kokeilu listalla ollut siitä lähin kun makulehden hankin..

175 g voita
1 prk rahkaa
3 kananmunaa
1 dl kuorittuja pistaaseja rouhittuna
1 dl mantelijauhetta
2 dl fariinisokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 dl spelttijauhoja
2 dl kaurajauhoja
½ dl ruisjauhoja
1 rkl psyllium- jauhoja
2 tl leivinjauhetta
200 g hienoa porkkanaraastetta
1 tl limeen kuoriraastetta
1 rkl limetin mehua

kuorute:
1 prk rahkaa (itsellä oli sitruuna-lime)
1 prk tuorejuustoa (vanilja)
½ dl tomusokeria
3 tl limen mehua

päälle:
rouhittuja pistaasipähkinöitä
(limen kuoriraastetta)

Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sekoita joukkoon voi, kananmunat ja rahka. Sekoita joukkoon porkkanaraaste, limen kuoriraaste ja mehu. Sekoita tasaiseksi.
Kaada voideltuun & jauhotetuun kakuvuokaan.
Paista uunin alimmallatasolla n.tunti. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. 
Valmista kuorrute kun kakku on jäähtynyt kunnolla. Sekoita kaikki ainekset keskenään Levitä tasaisesti kakun pinnalle. Koristele halutessasi pistaaseilla ja limen kuoriraasteella.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti