2015/10/19

Kurpitsapiirakka


Kerrankos sitä kokeilee kurpitsapiirakkaa ja totetaa että tuohan on ihan hyvää muttei kuitenkaan sellainen joka häviäisi heti samantien :) 

125 g voita
½ dl sokeria
4 dl jauhoja (käytin; kaurajauhoja, ohrajauhoja, ruisjauhoja)
1,5 tl leivinjauhetta
1 kananmuna

täyte:
600 g kurpitsaa + vettä
4 kananmunaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tlmuskottipähkinää
2 tl vaniljasokeria
1 prk kondersoitua maitoa


Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään. Lisää voi-sokeri vaahtoon.Lisää lopuksi kananmuna. Sekoita tasaiseksi. Painele irtopohjavuokaan pohjalle ja reunoille. Laita pohja odottamaan jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Kuori ja pilkkoa kurpitsa. Laita kattilaan veden kanssa ja keitä pehmeäksi. Soseuta.
Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaada pohjan päälle. 
Paista 175'C n.tunti. N. puolessavälissä paistamista peitä leivinpaperilla ettei pinta tummu liikaa.
Anna jäähtyä kunnolla ennen reunan irroittamista ja leikkaamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti