2015/06/29

Raparperitahna


Pihan raparperit tuli noukittua. Suurinosa meni pakkaseen pilkottuna.
Osasta tein ekan kokeilun raparperitahnasta. 
Otin riskin ja laitoin tekeleen jäähtyneenä heti pakkaseen -olisi varmasti muuten tultu syötyä ennen kuin tarvitsen kakun väliin. Niin makoisaa oli.



Kattilassa alkamassa kiehumaan :)


Valmis tahna -ja niin hyvää :P

300 g raparperin varsia (n.6dl pilkottuna)
1 dl sokeria (käytin fariinisokeria)
2 rkl vettä
3 keltuaista
30 g kylmää voita

Pese raparperin varret ja pilko palasiksi.
Kiehauta raparperin palat, sokeri ja vesi pehmeäksi. Soseuta tarvittaessa hiukan jäähtynyt sose.
Vatkaa keltuaiset yksitellen joukkoon kunnes seos saostuu. Lisää kylmä voi pieneksi pilkottuna.
Jäähdytä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti