2014/06/18

Vanilja-mustaherukkakakku





8 kananmunan sokeripohja:

8 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 dl hiivaleipäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Koristelu:

kuohukermaa
sokerimassa ruusuja
suklaalehtiä

täyte:

5 dl flora vanilja
200g mustaherukoita
2 dl vaniljajogurttia
200 g maitosuklaata (laktoositon)

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat sokerin kanssa. Sekoita jauhot keskenään. Lisää jauhot siivilänläpi kanamuna-sokerivaahdon sekaan varovasti sekoittaen. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175'C kypsäksi. Kumoa ja jäähdytä.
Valmista täyte; vaahdota vanilja kastike vaahdoksi. Murskaa mustaherukat, pilko suklaa palasiksi. Sekoita vaahdon joukkoon mustaherukka, jogurtti ja suklaa. Halkaise kakkupohja kahteen osaan ja täytä välit.
Koristele vaadotellulla kermalla ja sokerimassa kukilla ja suklaaterälehdillä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti