2012/11/20

Suklaatryffelikakku



250 g tummasuklaata
125 g suolatonta voita
½ dl kuohukermaa
4 munaa valkuaiset ja keltuaiset eroteltuna
1½ dl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta siivilöitynä
tomusokeria pinnalle

Sulata suklaa, voi ja kerma kulhossa hiljalleen kiehuvan vesihauteen päällä. Nosta kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä viisi minuuttia.
Vatkaa keltuaiset ja 1 dl sokeria vaaleaksi vaahdoksi ja sekoita se jäähtyneen suklaaseokseen.
Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi ja vatkaa joukkon loput sokerista. Kääntele valkuaisvaahto ja siivilöi kaakaojauhe keltuaisseokseen, kunnes ne ovat kunnolla sekaisin.
Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka ja sirottele pohjalle vähän kaakaojauhetta. Kaada taikina vuokaan ja paista esilämmitetyssä 175*C uunissa 35min. Anna kakun jäähtyä vuoassa 10 min ja kumoa sitten tarjoilualustalle. Koristele suklaatryffelikakku tomusokerilla.

1 kommentti:

  1. ihana suklaakakku,harvoin näkee sellaisia ohjeita joissa ei käytetä jauhoja lainkaan =)
    pipareitakin olette jo tehneet,nam

    VastaaPoista