2012/09/01

Ruis-rahkasämpylät

Huomasimpa tuossa että muutamat kommentit olin poistanut vahingossa enkä julkassut :(
Anteeksi, toinen oli vielä sellainen etten muista edes kenen blogista oli käyty ja piti käydä vasta vierailulla, mutta eipä onnistu.

6 dl vettä
1 prk rahkaa
1 pkt hiivaa
1½ rkl öljyä (oliivi öljyä)
2 tl suolaa
2½ dl ruisjauhoja
sämpyläjauhoja

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita öljy, suola, rahka joukkoon. Alusta jauhot, vaivaa taikina niin että irtoaa kulhon reunoista.
Anna kohota kaksikertaiseksi.
Leivo sämpylöiksi. Kohota vielä leivinpaperin päällä.
Paista 225*C uunis keskitasolla kauniin väriseksi.


1 kommentti:

  1. Aika herkullisen näköisiä sämpylöitä! Meille on huomenna tulossa ruokavieraita ja tarkoitus olisi leipoa myös tuoreita sämpylöitä. Hitsi, kun ei ole rahkaa (eikä mitään sinne päin edes) jääkaapissa. Näitä olisi ollut kiva kokeilla heti!

    VastaaPoista