2012/05/24

Israelilainen suklaakakku



150 g margariinia
150 g tummaasuklaata
140 g unikonsiemeniä
5 kananmunaa
2 dl sokeria
1½ tl rommiaromia (1rkl rommia <- ei ollut niin korvasin)
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

kuorrutus:
100 g tummaa suklaata
1 dl kermaa (2 dl oli alkuperäisessä, totesin että liikaa..)
Koristele unikonsiemenillä ja /tai suklaa rouheella

Sulata rasva ja suklaa. Sekoita joukkoon unikonsiemenet ja anna jäähtyä. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää joukkoon konjakki, suklaa-rasvaseos ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun ja mieluimmin irtopohjaiseen, pyöreään kakkuvuokaan.
Paista 150 asteessa noin 1 tunti. Anna kakun jäähtyä hyvin.
Sulata suklaa kerman joukkoon ja sekoita kuorrutus tasaiseksi. Jäähdytä seosta jääkaapissa, kunnes se on sopivan haaleaa vatkattavaksi kuohkeaksi. Levitä kuorrutus kakun päälle. Anna kakun maustua kylmässä kuvulla peitettynä vähintään 12 tuntia.



2 kommenttia:

  1. Ai, ai! Näyttääpä herkulta :)

    VastaaPoista
  2. Kati; ja maistuu aivan älyttömän hyvältä :P

    VastaaPoista